Cerberos Állatvédő Egyesület

Budapest - Budapest  |  Alapítványok, szervezetek

Elérhetőség

Cím: 1077 Budapest, Rottenbiller u. 36. (levélcím)
E-mail: info@cerberosegyesulet.hu

Kurucz Krisztina alelnök
kurucz.krisztina@cerberosegyesulet.hu
Tel: +36 70 620 65 80

Állatvédőrképzés, felelős állattartás
oktatási csoport

Dorogi Zita
dorogi.zita@cerberosegyesulet.hu
Tel: +36 70 620 65 76

Állatkínzással, gondatlan állattartással
kapcsolatos bejelentések

Kruzslicz Anna
bejelentes@cerberosegyesulet.hu
Tel: +36 70 636 62 30

http://cerberosegyesulet.hu  
 

Egyesületünk, a Cerberos Állatvédő Egyesület 2008. szeptember 6-án alakult meg. Közhasznú tevékenységet folytat, mint ilyen, teljességgel nonprofit, működését adományokból, felajánlásokból szeretné biztosítani.

Egyesületünk lehetőséget szeretne teremteni az

  • állatvédő szervezetek,
  • egyéni állatvédők,
  • önkéntesek és
  • állatbarátok 

találkozására, információ- és tapasztalatcseréjére, hogy végre közös hangot találjunk, és együtt, egységesen tudjunk fellépni az állatvédelmi célok megvalósításának érdekében.

Az összefogás sürgősségét és fontosságát, azt hisszük, nem szükséges külön hangsúlyoznunk.

Egyesületünk felvilágosító tevékenységével támogatja

  • az állatvédő szervezetek munkáját, ez áll egyrészt oktatások szervezéséből és lebonyolításából az állatmentők és az őket támogató magánszemélyek számára, másrészt oktatások szervezéséből főként gyermekek, iskolások számára a kulturált állattartás megismertetése céljából, majd az érdeklődők segítése ennek megvalósításában.
  • Lehetőséget teremt, hogy bármely jó szándékú, tenni akaró embertársunk találkozhasson az állatvédő szervezetek képviselőivel, megismerhesse munkájukat.
  • Támogatja a Cerberos Kutyaiskola tevékenységét, amely elsősorban kutyák szocializációjával, rehabilitációjával foglalkozik; sok-sok állatot megmentett már attól, hogy az amúgy is zsúfolt menhelyek egyikén, netalán veszélyforrásként az utcán kössön ki. Munkájával megelőzte, hogy esetleg sérülést okozzon egy-egy szocializálatlan kutya.
  • Egyesületünk célul tűzte ki a tarthatatlan állatvédelmi állapotok felszámolását, melyet az állatvédelmi törvény lehetővé tesz. Ennek gyakorlatba való átültetésének szükségességét látva aktív szerepet vállal az állatkínzások kivizsgálásában, dokumentálásában. Ezzel a hatóságok munkáját is segíti, részt tud vállalni a bejelentések tényszerűségének szakmai ellenőrzésében, valamint szaktanácsadással szolgál.
2009-ben kezdtünk az Országos Állatvédőrség létrehozásába a Fehérkereszt Állatvédő Ligával, ahol a civil állatvédők és segítő szándékú állatbarátok, valamint a hatóságok munkáját szeretnénk összehangolni. A kezdeményezésünkhöz csatlakozott az Országos Rendőr-főkapitányság, az Országos Polgárőr Szövetség, az International Police Association Magyar Szekciója, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete és számos állatvédő szervezet is. Egyesületünk működteti az Állatvédőrség Cerberos Munkacsoportját, mely az állatvédőrök gyakorlati képzéséért és koordinálásáért felel, míg a Fehérkereszt Munkacsoporthoz tartozik a jogi-elméleti képzés és a lobbitevékenység.


Minden új önkéntesnek, érdeklődőnek nagyon örülünk, várunk Mindenkit sok szeretettel!

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Jobb Mint Otthon Kisvendéglő

Jobb Mint Otthon Kisvendéglő

One Beer

One Beer

Belvet Állatorvosi Rendelő

Belvet Állatorvosi Rendelő

Kajak.hu Kft.

Kajak.hu Kft.