Nyereg, az Itató

XIV. kerület - Budapest  |  Éttermek

Kis- és nagytermetű kutya is vihető

Elérhetőség

Cím: 1145 Budapest, Városliget krt. 2. - A Városligeti tó partján
E-mail: info@nyeregitato.hu
Facebook

http://nyeregitato.hu  

Nyitvatartás

Hétfő-vasárnap: 11:00-22:00

 

A Városliget tölgyei és fűzfái között megbújó kultúrbisztróban több mint 800 négyzetméter áll rendelkezésre a hangulatos szabadtéri időtöltéshez kora tavasztól késő őszig. Érkezz gyalog, futva, bringával vagy akár lóháton, a Nyereg kapui nyitva állnak előtted.

Lombok között, felhők alatt

A Nyereghez tartozó épület századokon átívelő, hosszú utat járt be, a Városliget legrégebbi épületeként maga az élő történelem. Kulturális örökségünk egykor az Artézi fürdő melléképületeként funkcionált, majd a főváros első nyaralószállójaként adott pihenőhelyet a messziről érkezett utazóknak, később pedig a csendőrség egyik lovas őrse állomásozott falai között. Utóbbiról mesél nekünk ma a 21. századi találkozóhely elnevezése, a Nyereg is.

Mindennap (a) Nyeregben

Amikor a Nyereg ötlete megszületett a fejünkben, egy olyan lounge jellegű helyet szerettünk volna létrehozni, amelyet minden korosztály, gyerekek, felnőttek és örökifjak is magukénak érezhetnek. A hétközben este tízig, hétvégén viszont éjfélig is nyitva tartó Nyeregben az estéken a fiataloknak, míg a nappali órákban a családosoknak igyekeztünk kedvére tenni a programok összeállítása során.

Napközben számos kulturális rendezvénynek, elgondolkodtató, olykor lélekemelő színpadi beszélgetéseknek, valamint társadalmi, környezeti összefogást szorgalmazó és közösségépítő programoknak ad teret a Nyereg.

Csütörtökön akusztikus élő zenével, tehetséges utcazenészekkel várunk, míg pénteken a naplementével érkezik meg a lemezlovas és az első dallamok, hogy megadják a tökéletes zenei aláfestést egy bormámoros, meleg estéhez a Városligeti-tó partján. Szombaton a dinamikusabb, világzenével tűzdelt ritmusok varázsolnak életet a ligetbe, és igazi virtussal töltik meg az éjszakákat.

Vasárnap az apróságokról szól minden: játszósarok, gyerekprogramok, játékos koncertek várják a családokat, érkezzenek akár csak ebédre vagy egész napra. A családbarát jelleg nem pusztán a hét egyetlen napjára szorítkozik – a liget, a természet és a Nyereg páratlan kombinációja mindennap tökéletes szabadtéri program kisebbek, nagyobbak számára egyaránt.

Az élet hatlábon az igazi

A kétlábúak mellett mindig szeretettel látjuk négylábú vendégeinket is. 2015-ben megszavaztátok nekünk az Év Kutyabarát Helye pályázat különdíját, és továbbra is arra bátorítunk mindenkit, hogy ha a Városliget felé veszi az irányt, ne hagyja otthon kis társát – a Nyeregben minden megvan, amiért egy kutyaszív doboghat.

   

Éhes csikó abrakkal álmodik

Igazán kikapcsolódni csak teli hassal lehet! Konyhánkat a gyorsan elkészíthető, ám annál ízletesebb fogások bűvöletében rendeztük be: hamburgerekkel, szendvicsekkel, grill ételekkel és palacsintákkal töltjük meg a korgó gyomrokat ebéd- és vacsoraidőben, míg a korai órákban reggelivel várjuk az ébredező várost. Itatóink is mindig tele vannak: hatalmas limonádé-, tea- és sörválaszték áll a város megszomjazott vándorainak rendelkezésére.

Persze olyan is van, amikor nem mi főzünk, hanem ti! Főzőversenyekkel, nagy közös bográcsolásokkal, grillezésekkel és egyéb gasztronómiai programokkal várunk a szabad ég alatt mindenkit, aki imád a konyhában lenni. (És nem csak a sajátjában!)

Várunk szeretettel téged is a Nyereg – Az Itatóba, mely egyszerre mesél múltról és jelenről! Ha akarod, hangulatos kultúrbisztró, ha akarod, családbarát kerthelyiség, és ha úgy van, nem csak megitat, hanem meg is etet! Nyeregbe!

 

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Frufru Szépségszalon és Kávézó

Frufru Szépségszalon és Kávézó

Vackoló Állatvédő Egyesület

Vackoló Állatvédő Egyesület

Fiktív Gasztro Galéria

Fiktív Gasztro Galéria

Beefstro Burger

Beefstro Burger