Hévízi Tourinform Iroda

Zala megye - Hévíz  |  Kutyabarát munkahelyek

Kis- és nagytermetű kutya is vihető

Elérhetőség

Cím: 8380 Hévíz, Rákóczi u. 2
Telefon: + 36 83 540 131
E-mail: heviz@tourinform.hu
Facebook

http://www.heviz.hu  

Nyitvatartás

Hétfő - péntek: 9.00 - 17.00
Szombat: 10.00 - 16.00

 

Hévíz kutyabarát város. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Tourinform irodájuk is kutyabarát munkahely, és számos vendéglátó- és szálláshelyen is szívesen fogadják négylábú barátainkat.

Dióhéjban a városról:

A Hévízi tó a világ legnagyobb természetes, biológiailag is aktív termál tava. A 4,4 hektár vízfelületű tó gazdag ásványanyag tartalmú forrása 38 m mélyen található barlangban fakad, ahol több tízezer éves meleg és hideg karsztvizek keverednek egymással. A tó vízhozama 410 l/mp, így a víz három és fél-naponta kicserélődik, az extra víz mennyiséget két patak vezeti el a Zala-folyóba, végül pedig a Balatonba. A tó hőmérséklete télen és ősszel 24-26°C között mozog, de a nyári hónapokban ez megközelítheti a 38°C-ot is.

Különleges élmény az év bármely szakában, nyíló tavirózsák között úszni és közben feltöltődni a gazdag ásványi anyag tartalmú termálvízben.

Hévíz kutyával

Hévíz nemcsak a gyógyulni és fürdőzni vágyókat várja, hanem azok négylábú kedvenceit is. A városban közel 150 szálláshely fogadja a kutyával érkező vendégeket!

Míg a gazdák a városi programokról és kiállításokról tájékozódnak Tourinform irodánkban, addig kis kedvenceik friss vizet lefetyelhetnek és megpihenhetnek a nekik kikészített fekhelyen. Arról is szívesen adunk információt, hogy miként lehet kutyával tartalmasan eltölteni az időt Hévízen.

Néhány ötlet:

A termálvízben való fürdőzés természetesen kutyával nem lehetséges, a környék azonban bőven kínál sétára, futásra alkalmas helyet a kedvenceknek is.

1. A hévízi tó vizének melegét mocsári ciprusokkal beültetett véderdő biztosítja, ahol nagy sétákat tehet kedvencével. A Hévízi-patak partján kialakított Berki-tanösvény szintén több kilométer közös sétára alkalmas útvonalat biztosít. A hévízi tó lefolyója mellett végigsétálva különböző színekben pompázó tavirózsákban gyönyörködhet, melyek a patak meleg vizében, - csakúgy, mint a gyógytóban - kora tavasztól késő őszig virágoznak.

2. Egregy városrészben, míg a gazda a római történelmet tanulmányozza, kedvence az újonnan kialakított Egyregyi-Múzeum parkjában boldogan ismerkedhet a „római őrkutyával”, Cerberos-szal. A kultúra után az egregyi borozósor kiváló egy közös sétára és vacsorára. A Korok és Borok sétaút végén található az Árpád-kori műemléktemplom az országos Kék túra útvonalán.

3. A Tourinform Irodában kerékpárbérlésre is van lehetőség a sportosabb kedvencek a bicikli mellet kocogva, erdei kerékpárúton kísérhetik el a gazdát, akár Keszthelyig is. A „Balaton fővárosa” csupán 6 km-re fekszik Hévíztől. A keszthelyi Helikon parkban szabadon használható agility pálya is várja a négylábúakat.

+1. Az első hivatalos balatoni kutyás strand Fonyódon csupán fél óra autóútra található Hévíztől.

  

A Hévízi Tourinform iroda dolgozói, természetesen kutyabarátok:

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Széna téri kutyafuttató

Széna téri kutyafuttató

Holló és Bárány Vendégház

Holló és Bárány Vendégház

Forster Vadászkastély és Szálloda

Forster Vadászkastély és Szálloda

Rezidencia kutyapanzió

Rezidencia kutyapanzió